28. heinäkuuta 2007

Kaapista nukketalo tai päinvastoinSäilytän tässä kaapissa nykyään ruusuastioita, joita olen ostanut enimmäkseen kirpputoreilta. Osan olen saanut lahjaksi ystäviltä ja sukulaisilta eri maista. Ensimmäiset kupit osti mieheni lahjaksi kanadalaisesta pikkukaupungista, jossa asuimme pari vuotta ennen Torontoon siirtymistä.

Ostin tämän lasiovilla ja lasihyllyillä varustetun kaapin alkujaan nukkekodiksi. Halusin kokeilla, jatkuuko nukketaloharrastus. Laitoin kaapin sohvapöydän päälle ja tein väliseinät pahvista. Laitoin tapetteja, maalasin seiniä ja sisustin. Mietin pitkään, tehdäkö kaapista pysyvä talo. Sen etuna olivat korkeat huoneet. Niitä kaipaan nykyisestä talostani.

Laskin kuitenkin, että väliseinien, portaiden, ikkunoiden ym hankkiminen tulisi yhtä kalliiksi kuin uusi talo. Koska asumme kerrostalossa, meillä ei ole tilaa puutöiden tekemiseen, ei ole työkalujakaan. Niinpä ostin valmiin nukketalon.

Mieheni oli sitä mieltä, että minun olisi pitänyt ostaa korkea ja leveä lasihyllykaappi. Hän ennusti miniatyyri-innostukseni jatkuvan ja talon käyvän liian pieneksi. Hän oli tietenkin oikeassa. Nyt olen katsellut alakertoja nykyiseen taloon. Mitenkähän tässä käy?

Nukketalo5 (huom. yhteen kirjoitettuina) eli astiakaappi (ensin jouluastiat, sitten ruusuastiat)3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun olisin nähnyt huoneisiin lähemmin.. kivahan se on tuollainen lasiovellinen kaappi, ovat kaikki aarteet heti silmissä ja nähtävillä .. Minä en ole aikoihin saanut posliinejani esille lasikaappiin.. sen tilan vie isännän peltilelut :D

:O) Maria
http://nukketalo.vuodatus.net

Anna Amnell kirjoitti...

On kivaa, kun kummallakin on "aarteensa". Ei muuta kuin lisää kaappeja kirpputoreilta.:)


Ks. tämän blogin tunnisteista (sivupalkin alaosa) kohta "nukketalo5", niin näet kuvia kaappinukketalon huoneista. Niistä on kuvia myös Flickrissä.

Anonyymi kirjoitti...

Löytyiväthän ne kuvat ja aivan yhtä ihastuttavia kuin aina kuvasi! Sinulla on taito saada huoneet eläviksi. Sitä taitoa ei kaikilla ole. Huoneet eivät ole pelkästään sisustettu kauniisti vaan niissä on myös elämää.. eikä siihen tarvita aina edes nukkeja!

:O) Maria