28. heinäkuuta 2007

Kaapista nukketalo tai päinvastoin



Säilytän tässä kaapissa nykyään ruusuastioita, joita olen ostanut enimmäkseen kirpputoreilta. Osan olen saanut lahjaksi ystäviltä ja sukulaisilta eri maista. Ensimmäiset kupit osti mieheni lahjaksi kanadalaisesta pikkukaupungista, jossa asuimme pari vuotta ennen Torontoon siirtymistä.

Ostin tämän lasiovilla ja lasihyllyillä varustetun kaapin alkujaan nukkekodiksi. Halusin kokeilla, jatkuuko nukketaloharrastus. Laitoin kaapin sohvapöydän päälle ja tein väliseinät pahvista. Laitoin tapetteja, maalasin seiniä ja sisustin. Mietin pitkään, tehdäkö kaapista pysyvä talo. Sen etuna olivat korkeat huoneet. Niitä kaipaan nykyisestä talostani.

Laskin kuitenkin, että väliseinien, portaiden, ikkunoiden ym hankkiminen tulisi yhtä kalliiksi kuin uusi talo. Koska asumme kerrostalossa, meillä ei ole tilaa puutöiden tekemiseen, ei ole työkalujakaan. Niinpä ostin valmiin nukketalon.

Mieheni oli sitä mieltä, että minun olisi pitänyt ostaa korkea ja leveä lasihyllykaappi. Hän ennusti miniatyyri-innostukseni jatkuvan ja talon käyvän liian pieneksi. Hän oli tietenkin oikeassa. Nyt olen katsellut alakertoja nykyiseen taloon. Mitenkähän tässä käy?

Nukketalo5 (huom. yhteen kirjoitettuina) eli astiakaappi (ensin jouluastiat, sitten ruusuastiat)







25. heinäkuuta 2007

Uimarannalla



Kannattaa seurata Tarkk'ampujankadun pohjoispuolella olevan arkkitehtitoimiston näyteikkunoita. Siellä on taitavasti tehtyjä ja hauskoja pienoismalleja. Nyt on esillä mm tämä näkymä uimarannalta. Tässä on vain osa laajemmasta ryhmästä.

Nallet laiskanlinnassa



Mieheni ja minä saimme nämä ihanat nallet joululahjaksi tyttäreltämme.

14. heinäkuuta 2007

Marie kattaa pöytää 2


Marie 2
Originally uploaded by amnellanna

Tarvitsin lisää valoa Marien kuvaan. Nostin pöydän astioineen ikkunalaudalle ja laitoin taakse kirpputorilta tänään ostamani valokuva-albumin, josta tuli jättitapetti taustaksi. Myös pöydällä oleva apina on kirpputorilöytö.

7. heinäkuuta 2007

Kuin nukketalossa: LM Montgomery -keittokirja



Kate Macdonald: The Anne of Green Cables Cookbook. 1985
Torontossa asuva kotitalousopettaja Kate Macdonald on Lucy Maud Montgomeryn (1874-1942). lapsenlapsi.

Jo kannesta lähtien elämä on kuin nukketalossa. Montgomery kertoo kirjoissaan lapsuutensa Prinssi Edwardin saaresta, Viktorian ajasta. Yhdessä kirjassa ollaan alussa Torontossa, mutta sieltäkin kaivataan Prinssi Edwardin saarelle.

Olen koonnut Blogisisko 1- blogiini linkkejä Lucy Maud Montgomerysta. Siellä on yksi kirjoitus LMM:sta ja linkki toiseen. Maud Macdonald, kirjailijana Lucy Maud Montgomery eli naimisiin menoonsa asti Prinssi Edwardin saarella ja muutti sitten Toronton lähelle ja lpoulta Torontoon.

Vihervaaran talon kuvan löydät täältä. (vuodelta 2005)

Samat kirjoitukseni löydät myös Kotisivublogistani-blogistani.

6. heinäkuuta 2007

Reipas nukke


DSC05805, originally uploaded by amnellanna.

Vanhan ajan nuket


DSC06442, originally uploaded by amnellanna.

3. heinäkuuta 2007

Nuket puutarhakeinussa


DSC06441, originally uploaded by amnellanna.

Kuvattu vanhojen lelujen kaupan ikkunasta.