17. syyskuuta 2008

Nukkekodin ruokasali Monet'n tyyliin ja muita ideoita


Uusin Dolls House and Miniature Scene lehti (October 2008), jonka kannessa on Monet'n tyyliin kalustettu ruokasali (room box). Klikkaa kuvaa, jotta näet sen suurempana.

En ole tehnyt pitkään aikaan mitään uutta nukkekoteihini, mutta en ole ollut täysin toimettomanakaan. Olen ostanut jatkuvasti lehtiä, joissa on ideoita nukkekotien valmistamiseen tai sisustamiseen. Otan valokuvia ja käyn mieheni kanssa usein museoissa, viimeksi Porvoossa ja Haikossa. Ensi kuussa menemme taas käymään Turussa, jossa on silloin kaksi kiinnostavaa näyttelyä, nimittäin keskiaikaa kuvaava "Kaupungin lapsi" Aboa Vetus -museossa ja Taidemuseossa esillä 1800-1900- lukujen vaihteen maalaustaidetta teemana nainen.

Minua kiinnostavat sisustamisessa edelleen 1500-luku ja 1900-luvun alku, vaikka olen innostumassa myös kustavilaiseen tyyliin. Tänään ostin uusimman Dolls House and Miniature Scene -lehden, jossa oli paljon kiinnostavaa aineistoa. Ensinnäkin Monet'n tyyliin sisustetun ruokasali-room boxin tekovaiheet (I osa), kuvia Edwardin ajan eli 1900-luvun alun tyyliin puetuista nukeista, kaavat sen ajan naisen ja miehen vaatteisiin (1:12 ), Art Deco -tyylisen divaanin kaavat ja teko-ohjeet, dinerin, Art Deco -talon ym teko-ohjeita sekä kuvaus oikeasta 1500-luvun Selly Manor -nimisestä Tudor-museosta ja paljon muuta. Harvinaisen paljon asiaa!

Roomboxin valmistajan kotisivuilta löytyy kuvia, joista saa paljon ideoita. Sieltä voi myös tilata askartelupakkauksia tai valmiita asioita Monet'n ruokasali -tyyppiseen huoneeseen.

Lehden kotisivuilta voi tilata vanhoja lehtiä (back issues).

Ei kommentteja: