6. tammikuuta 2009

Nukkekotiharrastus jatkuuSain joululahjaksi Brian Longin kirjan "The Authentic Tudor and Stuart Dolls' House". Minua kiinnostavat siinä eniten Tudorien ajan eli 1500-luvun talot ja yksityiskohdat. Kuten kirjan nimikin sanoo, kirja käsittelee aitoja noiden aikakausien rakennuksia ja esineitä. On paljon valokuvia, piirroksia ja aikalaislähteitä kuten esimerkiksi inventaariolista ja kuvia. Nukkekotini liittyvätkin historiaan ja tyttökirjoihini. En ole tehnyt vielä mitään pelkästään huvin vuoksi. Talot ja kalusteet ovat niin kalliita, että olen katsonut, että niistä pitää olla myös hyötyä.

Nukketaloharrastukseni on ollut viime aikoina lähinnä teoreettista. Ostan jatkuvasti kahta nukkekotilehteä, joita on Akateemisessa kirjakaupassa, luen Nukkekotiyhdistyksen lehteä, kerään talteen kaikki artikkelit, jotka tulevat esiin lehdissä ja tulostan netistä. Sängyn alla laatikoissa on lehtien lisäksi myös materiaalia huonekaluihin ja nukkein vaatteisiin. Kirjat ovat lähellä olevassa kirjahyllyssä. Katselen lehtiä ja kirjoja toisinaan ja mietin miten edetä. Minulla on mielessäni eräs talo, jonka haluaisin tehdä, mutta en tiedä siitä vielä tarpeeksi.

Minun on pakko tyytyä valmiisiin talopakkauksiin ja koota niistä, mitä haluan. Samoin ostan yleensä huonekalut yms. Nukkein vaatteet ompelen yleensä itse, sillä se harrastus ei vie kovin paljon tilaa, ja ompelu tapahtuu käsin. Meillä ei ole tilaa eikä työvälineitä, jotta voisimme rakentaa itse jonkin talon tai edes huonekaluja.

Ehkä minusta tulee nojatuoliminiatyyriharrastelija aivan kuten olen nojatuolipuutarhuri. Sekin on erittäin miellyttävä harrastus.

Kuvia nukkekodeistani löytyy tästä blogista ja Flickristä. Siellä on kuvia myös mm Jaana Perttulin ja Helena Karon nukeista.

Ei kommentteja: