10. tammikuuta 2009

Tuliaisia nukkekotiin

017

Auroran talon lasivitriiniin on kertynyt tuliaisia eri puolilta maailmaa. Ylinmä miniän Venetsiasta tuomat Muranon lasimaljakot, alinna hänen melkein satavuotiaan isoäitinsä antamat kana ja kukko, joka ovat olleet vuosikymmeniä hänen pöydällään. Keskellä ovat uusimmat tuliaiset, minäni äidin Thaimaasta tuomat linnut.

Tässä Muranon lasimaljakot paremmassa valossa kuvattuina.

015

Thaimaasta tuli ruukku palmulle.

016

Aurora ja Thomas ovat laittaneet kukkia thaimaalaiseen teekannuun. Samaan joukkoon kuuluvat sinivalkoinen ja valkoinen kukkaruukku.

013

Nukkekodin pöytäkuusi


020
Originally uploaded by amnellanna

"Onni onnettomuudessa" tai "Aika tavaran kaupitsee" voisi sanoa siitä, kun yksi pienistä jouluaiheisista haarukoista meni rikki. Murtuneesta kärjestä tuli täydellinen nukkekodin pöytäkuusi.

What-not

What-not oli eräs viktoriaanisen ajan suosituimmista huonekaluista, hyllykkö, usein nurkkahylly, johon kerättiin kaikenlaista: simpukankuoria, kaukaisten maiden esineitä, yleensäkin matkamuistoja, lempiesineitä. What-not on nimenä kokeilublogille, jonka olen laittanut uuteen Vuodatukseen. Blogissa on tällä hetkellä aiheena nuket, yli tusina kuvaa on jo esillä. Lisää tulee. Kerron Blogisiskossa siitä, miltä uusi Vuodatus minusta vaikuttaa.

Auroran ja Thomasin kodissa on myös what-not, sama koriste-esinekaappi kuin yllä olevassa kuvassa.

6. tammikuuta 2009

Menneen ajan muotia


Sinebrychoff Museum, Helsinki
Originally uploaded by amnellanna

Photo: Anna Amnell
Valokuva on otettu kesällä 2007 Sinebrychoffin museon edustalla. Siellä oli siihen aikaan naistaitelijloiden näyttely, ja opas oli pukeutunut teeman mukaisesti. Klikkaa kuvaa ja katso sitä suurempana.

Nukkekotiharrastus jatkuu



Sain joululahjaksi Brian Longin kirjan "The Authentic Tudor and Stuart Dolls' House". Minua kiinnostavat siinä eniten Tudorien ajan eli 1500-luvun talot ja yksityiskohdat. Kuten kirjan nimikin sanoo, kirja käsittelee aitoja noiden aikakausien rakennuksia ja esineitä. On paljon valokuvia, piirroksia ja aikalaislähteitä kuten esimerkiksi inventaariolista ja kuvia. Nukkekotini liittyvätkin historiaan ja tyttökirjoihini. En ole tehnyt vielä mitään pelkästään huvin vuoksi. Talot ja kalusteet ovat niin kalliita, että olen katsonut, että niistä pitää olla myös hyötyä.

Nukketaloharrastukseni on ollut viime aikoina lähinnä teoreettista. Ostan jatkuvasti kahta nukkekotilehteä, joita on Akateemisessa kirjakaupassa, luen Nukkekotiyhdistyksen lehteä, kerään talteen kaikki artikkelit, jotka tulevat esiin lehdissä ja tulostan netistä. Sängyn alla laatikoissa on lehtien lisäksi myös materiaalia huonekaluihin ja nukkein vaatteisiin. Kirjat ovat lähellä olevassa kirjahyllyssä. Katselen lehtiä ja kirjoja toisinaan ja mietin miten edetä. Minulla on mielessäni eräs talo, jonka haluaisin tehdä, mutta en tiedä siitä vielä tarpeeksi.

Minun on pakko tyytyä valmiisiin talopakkauksiin ja koota niistä, mitä haluan. Samoin ostan yleensä huonekalut yms. Nukkein vaatteet ompelen yleensä itse, sillä se harrastus ei vie kovin paljon tilaa, ja ompelu tapahtuu käsin. Meillä ei ole tilaa eikä työvälineitä, jotta voisimme rakentaa itse jonkin talon tai edes huonekaluja.

Ehkä minusta tulee nojatuoliminiatyyriharrastelija aivan kuten olen nojatuolipuutarhuri. Sekin on erittäin miellyttävä harrastus.

Kuvia nukkekodeistani löytyy tästä blogista ja Flickristä. Siellä on kuvia myös mm Jaana Perttulin ja Helena Karon nukeista.