16. heinäkuuta 2014

Nukketalo ulos kaapista. My Gate House Project

girl reading
Nukketaloni ovat olleet kaapissa jo viisi vuotta eli siitä asti, kun muutimme isosta virka-asunnosta tänne Töölöön pieneen vuokra-asuntoon. Niin aika kuluu.
Canon IXUS 105

Muutama päivä sitten otin kahdeksan vuotta vanhan 1500-luvun nukkekotini jättikassista, jossa se on ollut siitä asti, kun se tuli takaisin Turun linnasta näyttelystä - ja siitä on jo kauan. Hienosti olivat pakanneet.:)

Kuvassa on kuvitelmani siitä, kuinka kyynärän mittainen tyttö katselee vanhoja kirjoja, joita hän on löytänyt seinäpaneelien takaa tornihuoneesta, jossa hän on vangittuna Vanhan Suomaan (the Fens) laidalla Englannissa vuonna 1559. (Kyynärän mittainen tyttö, 2014,  Lasten Keskus)


dining room

Lucian ryöstänyt Janus (kaksikasvoinen herrasmies/roisto) aterioi tornitalon keskikerroksessa. Häntä viihdyttää luutunsoittaja, jollaiseksi Luciakin haluaisi tulla. Lucian unelma toteutuu osittain kirjassani Lucia ja Luka (2013 BoD), kun hän pääsee Turun linnaan.


kitchen

Keittiössä pitää lepohetkeä palvelustyttö Meg seuranaaan nuori mies, joka istui aikaisemmassa asetelmassa roistomaisen Januksen vieressä. Hänelle on jäänyt 1900-luvun asun pitkät housut jalkaan! Kuvitellaan, että hän on merimies, joilla oli 1500-luvulla pitkät housut siihen aikaankin.

Katso muita kuvia tästä samasta nukketalosta, jonka sisustin, kun innostuin englantilaisen nukketalofirman kilpailusta, jossa piti sisustaa portinvartijanmökki My Gate House Project -kansioni Flickrissä. Muita nukke-, lelu- ja nukkekotikuviani. Niitä on paljon! Tervetuloa katsomaan!

Ei kommentteja: