28. kesäkuuta 2007

Kiinalainen teekalustoTyttäreni oli käymässä Kiinassa ja toi minulle tämän kauniin kiinalaisen teekaluston. Se barbiekokoa. Se oli pienin, jonka hän löysi. Muitakin samaa kokoa olevia esineitä on kertynyt. Se johtaa varmaankin jonkinlaisen miniatyyrihuoneen kalustamiseen. Onkohan nukketalojen sisustaminen loppumaton harrastus?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, kuinka kaunis astiasto! Jos sinulla on tuon kokoista tavaraa enemmänkin, on hyvä ajatus tehdä erillinen huone ihan niitä varten.

Olen tullut siihen tulokseen, että tämä harrastus ON loputon! Se sieppaa mukaansa, se vangitsee keskittymiskyvyn ja ajatukset tuntikausiksi niin, että välillä on pakko "repiä" itsensä irti meneillään olevasta projektista (ja niitähän piisaa)ja keskittyä 1:1-huushollin hoitoon. Mutta siinä piileekin yksi tämän harrastuksen viehättyyksistä: kun ympäristöä tarkastelee "miniatyyrisilmin", aukeaa loputtoman kiehtova maailma, josta voi ammentaa uutta tietoa, taitoa ja ideoita toteutettavaksi - kukin omassa miniatyyrimaailmassaan. Ideoiden tulva vaan on niin valtava, että itselläni on joskus vaikeuksia valita, mitä ottaa, ja mitä jättää. Tällä hetkellä olen tutkimassa värien käyttöä eri tyylisuunnissa. Suurista valtatyyleistä erityisesti kustavilaisuus on nyt ajankohtainen, kun yritän tavoittaa Rauhaniemen ruokasaliin heleää ja ilmavaa kustavilaista henkeä.

Kesäisiä terveisiä ja idearikkaita hetkiä harrastuksen parissa toivottaa

Kristiina
http://www.kinina.vuodatus.net

Anna Amnell kirjoitti...

Kristiina,
minullakin on unelma kustavilaiseen (ja ehkä vähän ranskalaiseen saman ajan tyyliin) kalustetusta nukkekodista. Ongelmana on raha.

Minulla ei ole mahdollisuutta (ei tilaa eikä taitoa) tehdä itse huonekalut ym kuten Sinä teet. Aikoinaan Fanny ja Alexander -kaupassa oli hyvin hienoja ja hyvin kalliita kustavilaistyylisiä nukkekodin huonekaluja. Kävin niitä siellä ihailemassa.

Tässä tulee mieleen suomalainen pariskunta, joka esiteltiin eräässä lehtiartikkelissa. He olivat sisustaneet koko kotinsa kustavilaiseen tyyliin ja valmistaneet huonekalutkin. Muistaakseni heiltä piti ilmestyä aiheesta kirjakin. Lienee jo ilmestynyt.

Itse en osaisi asu niin kurinalaisesti. Minua kiehtoisi enemmän Viktorian ajan - ja oikeastaan meidän aikammekin - valikoiva tyyli, jossa yhdistellään eri tyylilajeja tai tehdään viktoriaanien tyyliin eri huoneista eri tyyliset. esim moderni olohuone, kustavilainen ruokasali, viktoriaaninen kirjasto, provence-tyylinen keittiö tai suomalainen tupa (vrt Lapuan museon tupa Kaisa Ikolan blogissa).

sannukka kirjoitti...

Hei!
Tämä oli löytö, aivan ihana nukkekoti-blogi sinulla.
Itse olen myös oikea nukkekoti-friikki :)
Omistan kuitenkin vain yhden, Kustavilaiselle ajalle sijoittuvan talon. Mutta tekemistä on siinäkin sillä jatkuvasti on uusia projekteja menossa.
Olisi ihanaa vaihtaa enemmänkin ajatuksia nukkekodeista alaan oikeasti perehtyneiden ihmisten kanssa!

Terkuin: Sanna
www.ada-och-emil.blogspot.com

Anna Amnell kirjoitti...

Sanna, tulen heti tutustumaan sivuihisi.

Hyvää uutta vuotta 2008!