9. kesäkuuta 2007

Nukketalon huonekalujen tekeminen

First dining room was small

tuolit on päällystetty

Huonekalujen maalaminen ja verhoilu sujuu kyllä olohuoneen nurkassakin ja yksinkertaisilla työvälineillä. Uudistin kirpputorilta ostamani kaluston, ja se muuttui aivan kuin uudeksi. Olen katunut sitä, että maalasin huonekalut sinisiksi, sillä valkoisina ne sopisivat paremmin mihin hyvänsä huoneeseen. Huonekelujen valmistaminen onkin kokonaan eri juttu.

Nukkekoti Väinölä on eräs kauneimmista nukkekodeista, joita netistä löytää. Sen nukkekodin ja blogin tekemiseen on vaadittu taiteellisuutta, aikaa ja ammattitaitoa. Maria on koulutukseltaan artesaani-puuseppä ja atk-insinööri. Uusimmassa kirjoituksessa hän kertoo yksityiskohtaisesti siitä, mitä työkaluja tarvitaan nukketalon huonekalujen valmistamiseen. Kannattaa lukea se kirjoitus, jos aikoo aloittaa uuden projektin.

Katselin hiukan työvälineiden hintoja netistä. Voi ostella hyvällä omallatunnolla valmiita huoneklauja. Tietenkään ei saa yhtä yksilöllisiä. Mutta kaikkea ei voi saada. Kerrostalossa asuva joutuu tyytymään valmiiseen tavaraan. Toinen ratkaisu on käyttää esmerkiksi tukevaa pahvia, pehmusteita ja verhoilua kuten olen käyttänyt viktoriaanisessa sohvassa.
Tee itse sohva nukketaloon

I found the perfect ribbon for the dollhouse sofa

Siitä on kuva myös käsityöblogissani, sillä siihen aikaan minulla ei vielä ollut tätä erillistä nukketaloblogia. Siellä löydät sivupalkissa olevien hakusanojen avulla kirjoituksia ja kuvia nukkekodeista.

Ei kommentteja: