30. syyskuuta 2008

Tyttäreni nukkekoti



11-vuotias Mimi leikkimässä nukkekodillaan

Tyttäreni ja hänen nukketalonsa. Kun muutimme Kanadaan, nukkekoti lähti mukaan ja kun muutimme takaisin Suomeen, nukkekoti tuli mukana, vaikka tyttäremme opiskeli jo yliopistossa.

18. syyskuuta 2008

Ihana divaani

 


Näin tämän divaanin (neulatyynyn?) erään käsityöliikkeen ikkunassa Helsingin Punavuoressa.
Posted by Picasa

17. syyskuuta 2008

Nukkekodin ruokasali Monet'n tyyliin ja muita ideoita


Uusin Dolls House and Miniature Scene lehti (October 2008), jonka kannessa on Monet'n tyyliin kalustettu ruokasali (room box). Klikkaa kuvaa, jotta näet sen suurempana.

En ole tehnyt pitkään aikaan mitään uutta nukkekoteihini, mutta en ole ollut täysin toimettomanakaan. Olen ostanut jatkuvasti lehtiä, joissa on ideoita nukkekotien valmistamiseen tai sisustamiseen. Otan valokuvia ja käyn mieheni kanssa usein museoissa, viimeksi Porvoossa ja Haikossa. Ensi kuussa menemme taas käymään Turussa, jossa on silloin kaksi kiinnostavaa näyttelyä, nimittäin keskiaikaa kuvaava "Kaupungin lapsi" Aboa Vetus -museossa ja Taidemuseossa esillä 1800-1900- lukujen vaihteen maalaustaidetta teemana nainen.

Minua kiinnostavat sisustamisessa edelleen 1500-luku ja 1900-luvun alku, vaikka olen innostumassa myös kustavilaiseen tyyliin. Tänään ostin uusimman Dolls House and Miniature Scene -lehden, jossa oli paljon kiinnostavaa aineistoa. Ensinnäkin Monet'n tyyliin sisustetun ruokasali-room boxin tekovaiheet (I osa), kuvia Edwardin ajan eli 1900-luvun alun tyyliin puetuista nukeista, kaavat sen ajan naisen ja miehen vaatteisiin (1:12 ), Art Deco -tyylisen divaanin kaavat ja teko-ohjeet, dinerin, Art Deco -talon ym teko-ohjeita sekä kuvaus oikeasta 1500-luvun Selly Manor -nimisestä Tudor-museosta ja paljon muuta. Harvinaisen paljon asiaa!

Roomboxin valmistajan kotisivuilta löytyy kuvia, joista saa paljon ideoita. Sieltä voi myös tilata askartelupakkauksia tai valmiita asioita Monet'n ruokasali -tyyppiseen huoneeseen.

Lehden kotisivuilta voi tilata vanhoja lehtiä (back issues).

10. syyskuuta 2008

Blogging Mentor Award: Pollylle blogimentoripalkinto



Me annamme Pollylle blogimentoripalkinnon: Polly is our Mentor! Polly is our Mentor!

Motto: Toisto on opintojen äiti

Lisätietoja täältä:

http://blogisisko.blogspot.com/2008/09/blogging-mentor-award-blogimentorini.html



6. syyskuuta 2008

Turun linnan nukkekoti



Tämä nukkekoti on nähtävissä Turun linnassa eräässä käytävässä. Olen kirjoittanut siitä aikaisemminkin. Silloin kuvat jäivät hyvin tummiksi ja epäselviksi. Olen nyt korjannut kuvien laatua lisäämällä kontrastia. Nyt ne ovat selvempiä. Salamaahan ei museoissa voi käyttää. Useissa suomalaisissa museoissa ei saa ottaa kuvia lainkaan.

Klikkaa alla olevaa kohtaa "Turun linna", jotta pääset alkuperäiseen kirjoitukseeni Mariannen nukketalosta.

Täällä nähtävissä myös sisustus.

Ilotulituskuvia


Fireworks competition Helsinki 5th Sept 2008
Originally uploaded by amnellanna

Nämä olisivat kuin maalauksia nukkekotiin.