28. toukokuuta 2007

Nukketalo ja pienoismallit Turun linnassaNukketalo Turun linnassa

Huom! Olen lisännyt näihin kuviin kontrastia, jotta ne ovat nyt selvempiä.

En ole huomannut aikaisemmin, että myös Turun linnassa on nukketalo. Tämä talo on tehty vuonna 1910 tilaustyönä Marianna von Willebrandille, joka oli potilaana Naantalin parantolassa. Mariannasta ei kerrota muuta. Talo on erittäin huonosti valaistu. Otin kuitenkin muutaman kuvan, sillä tunnelma talossa oli kaunis.

Turun linnassa on hienoja pienoismalleja linnan eri vaiheista. Laitan kuvia 1500-luvun linnaa kuvaavasta pienoismallista myöhemmin Lucia Olavintytär-blogiini, jossa käsittelen keskiajan aiheita. Siellä on esillä tällä hetkellä Katariina Jagellonica -paperinukke, jonka ostin Turun linnan museokaupasta. Siellä oli hauskoja historiallisia leluja sekä tytöille että pojille.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kaunis talo. Itse en ole sitä paikan päällä nähnyt mutta meillä on Esan ottamia kuvia talosta, kun hän on Turun linnassa vieraillut. Joskus pitää päästä katsomaan, jäi kiehtomaan tuo tarinakin omistajasta...

Maria
http://nukketalo.vuodatus.net

Anna Amnell kirjoitti...

Vasta nyt myöhemmin tajusin, että kontrastia lisäämällä kuvat tulevat selvemmiksi. Museoissahan ei voi käyttää salamavaloa.

Merja kirjoitti...

Olen joskus nähnyt talon, mutta meidän "kerhollamme" on tarkoitus mennä tutkimaan taloa tarkemmin toukokuussa. Sinulla on kiva blogi.