8. toukokuuta 2007

Kansallispukuiset nuket


DSC03410, originally uploaded by amnellanna.Kun olin koululaisena vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa, minulla oli tällainen kansallispuku. Jätin sen Amerikkaan, ja sitä käytettiin vuosikausia kuorolaisten asuna ja muissa tilaisuuksissa, joissa tuotiin esille suomalaisuutta.

2 kommenttia:

kumina kirjoitti...

Kun tyttäreni oli vaihto-oppilaana Meksikossa, otti hänkin mukaansa mummin vanhan peräpohjolan puvun. Siellä oli sitten ollut joku kansallispukupäivä, jolloin paikallisetkin pukeutuivat omiin mustasamettisiin, runsaastikirjottuihin pukuihinsa. Kovin oli suomalasita pukua ihailtu. Se toki palasi kotiin ja palvelee meitä edelleen, vaikka ikää puvulla on liki 80 vuotta. Meksikolaisen puvun yläosan tytär toi itselleen. Kaunis on.

Anna Amnell (Blogger Profile) kirjoitti...

Minä ostin sen kansallispuvun kaupasta vaihto-oppilaaksi lähtiessäni. Käytin sitä aika usein, sillä jouduin pitämään paljon puheita kevätlukukaudella. Montanassa oli vanhoja amerikansuomalaisia ja heidän jälkeläisiään, joten koulutkin toivoivat minun käyttävän puheita pitäessäni kansallispukua.

Toivon, että olisin tuonut sen mukanani Suomeen. Olihan se aika kallis. Mutta teini-ikäiselle tytölle, joka silloin olin, amerikkalaiset teinimuotivaatteet olivat mieluisampia. Matkatavaraa sai tuoda vain rajoitetun määrän silloinkin.