24. marraskuuta 2007

Nukketalo marraskuussa 2007nukketalo1107, originally uploaded by amnellanna.
Mitä talossa voisi tehdä?
Pitäisi laittaa sähkövalot. Olen ostanut muuntajan nukketaloa varten, samoin muutaman lampun.

Nukketalon tapetit on laitettu pahveille (cards)) erään nukketalokirjan ohjeiden mukaan. Tapetit olisi helppo vaihtaa, sillä pahvit ovat kiinni vain muutamasta kohti. Reunanauhat tekisivät talosta siistimmän.

Lattioillakin on keittittiössä ja aamiaishuoneessa irtopäällyste, samoin kylpyhuoneessa. Olohuoneessa, makuuhuoneessa ja ullakolla on vain matot peittämässä käsittelemätöntä lattiaa.

Portaat ovat täysin käsittelemättömät. Antaako niiden tummua luonnollisesti? Nehän voisi maalata ja portaat voisi päällystää "kokolattiamatolla".

Hakuaisin isomman keittiön. Olen nähnyt monissa nukkekotiblogeissa ihastuttavia isoja keittiöitä.

Talossa ovat nyt vain Aurora ja hänen ranskalainen palvelustyttönsä Marie. Thomas on "matkoilla" eli 1500-luvun talossa istumassa ruokapöydän ääressä. Haluaisin oikeastaan Thomasin, joka olisi "oikean" Thomasin näköinen. Ystäviä voisi tulla vierailulle.

Tämä talo on Aurora-kirjojeni henkilöiden Auroran ja Thomasin koti "jossain Euroopassa" 1900-luvun alussa. Koska Aurora on suomalainen, talossa voisi olla suomalaisia huonekaluja ja esineitä: talonpoikaishuonekaluja tai ihana uuni!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan ranskalaishenkinen nukkekoti!!

Anna Amnell kirjoitti...

Hauskaa, että huomasit. Ajattelinkin Auroran ja Thomasin asuvan Pariisin lähellä. Koti olisi suomalais-kanadalais-ranskalainen, vähän niin kuin oma kotini, joka ei ole tuollainen talo.:)