25. tammikuuta 2008

Hello Poppenhuis Tijdschrift!



Photo: Anna Amnell
Anna Amnell's gate house

Löysin tämän valokuvani hollantilaisesta nukkekotinettilehdestä.
"Varkensstal" 19. tammikuuta (januari) 2008
http://www.marmod.nl/archives/archive_2008-m01.php


Osaako kukaan hollantia? Lopussa teksti.
Hello Poppenhuis Tijdschrift!

It was a nice surprise to see my Meg in a Dutch blog. I don't understand Dutch. So I don't know what you wrote.

Here is some information about the picture:

I am a Finnish writer and I furnished a gate house and used it at book fairs and visits to schools to illustrate the tower where my heroine Lucia, an ell-sized girl was kept as a prisoner. This tower is in 16th century England, in the Fens. The kidnappers keep Lucia in the old tower house.



Doll dressed in a 16th century style dress and the gate house.

Meg is the maid who takes care of Lucia. I painted and furnished and decorated the gate house and made outfits for the dolls.

There are several sets of my pictures of the gate house and the dolls in Flickr (Amnellanna/collections/dollshouses) and my blogs.

teksti:"Heerlijk hè, die varkens in de keuken! Mocht je nu denken dat je op een middeleeuwse site bent beland, dan kom je bedrogen uit, want hier is eindeloos veel te zien op allerlei gebied. Gewoon naar beneden scrollen en van alles aanklikken. Het opladen kost soms wat tijd, dan moet je even geduld hebben. Het is wel een Fins blog, maar de foto's spreken voor zich."

Tässä käännös:

Heippa,
tässä englannin kielinen käännös hollantilaisesta tekstistä:
Wonderful, aren't they, those little pigs in the kitchen! In case you were thinking you landed on a medieval site, then you are fooled, because here you can see endless stuff on endless topics. Just scroll down and click on everything. Downloading will take some time, you might need to be a little patient. It is a Finnish blog, but the photos are self explanatory.
Terv. Ulla

22. tammikuuta 2008

Postimuseossa

 

Tällaista oli postinhoitajan kotona 1800-luvulla. Postimuseossa on myös muutama nukkekoti, joilla havainnollistetaan postin historiaa.
Posted by Picasa

20. tammikuuta 2008

Meillä

 


Jääkaapin oveen kertyy kaikenlaista. Vasemmanpuoleinen lintu oli todella kätevä ehjänä, sillä sai napattua turvallisesti ja sormia tahrimatta paahtoleivän. Valitettavasti nokan toinen puoli meni rikki. Saisikohan samanlaisia Suomesta? Tuon keltaisen linnunn olen saanut kanadalaisilta sukulaisilta tuliaisina.
Posted by Picasa

Lunta! Lunta!


IMG_1218
Originally uploaded by amnellanna

Lasten iltapäiväkerhon ikkunassa on kauniita asetelmia. Nyt siellä on talvisia leikkejä.

16. tammikuuta 2008

My creation


My creation
Originally uploaded by amnellanna

Klikkaa kuvaa, jotta näet sen suurempana.

Parhaat kuvat nukketalosta tulevat kesällä päivänvalossa. Sitä ennen pitäisi saada aikaan jotain uutta, mutta aikaa ei oikein riitä. Silloin on hauskaa katsella vanhoja valokuvia.

13. tammikuuta 2008

Kukkalähetys Sinulle, joka käyt täällä



Chrissen nukketalosta Villa Améliesta tuli kukkalähetys Auroran taloon. Mikä ihastuttava yllätys!

Tämän tunnustuspalkinnon saa jakaa eteenpäin kymmenelle henkilölle, joiden blogit tuovat iloa ja inspiraatiota ja saavat olon tuntumaan mukavaksi blogimaassa. Valituille voi jättää kommenttilaatikkoon viestin asiasta.

(The award rules say: “Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times.”

Nyt tuli vaikea tehtävä. Blogimaassa on niin suuri joukko ihastuttavia nukkekotiblogeja, että on mahdoton valita. Olen kierrellut hyvin monessa.

Nyt tehdään samalla tavalla kuin tehtiin Eduskuntatalon portailla olleille gerberoille. Kuka hyvänsä sattuu paikalle, saa ottaa kukan mukaansa. O.K.?

10. tammikuuta 2008

Itse tehtyjä tavaroita



Tämä matkalaukku ja hatturasia ovat niitä harvoja esineitä, joita olen tehnyt itse Auroran taloon, nämäkin netistä tulostetuista arkeista leikkaamalla ja liimaamalla. Vaatteita olen kyllä ommellut varsinkin 1500-luvun tornitaloon, johon olen maalannut ja muutellut myös huonekaluja.

Pitäisi tehdä suunnitelma omatekoista tavaroista. Ihailen nimittäin kovasti monien miniatyyriharrastajien tekemiä huonekaluja ja muita nukkekodin tavaroita. Ehkä uuni olisi seuraava yritys. Nukkekodin pönttöuunit tai kaakeliuunit ovat nimittäin hyvin kalliita.

7. tammikuuta 2008

Arts and Crafts -tyylinen nukkekoti

Arts and Crafts -tyylinen "Villa Amélie" on kulttuurikoti. Siihen kannnattaa tutustua. Chrissen blogissa esitellään nukkekotiharrastukseen liittyviä kirjoja ja esitellään nukkekodin huonekalut ja monet omatekoiset tekstiilit.

Chrissen blogi kiinnostaa minua kovasti, sillä se sijoittuu myös Viktorian ja Edwardin aikaan kuten minunkin nukkekotini. Harkitsin myös alussa Arts & Crafts (noin 1880-1910) tai Art Deco -tyyliä, mutta päädyin sitten Viktorian tyyliin, sillä Aurora ja Thomas ovat hyvin nuoria ja ovat perineet huonekalut. Vähitellen he varmaankin kalustavat edes jonkun huoneen "uudenaikaisesti" tai edes laittavat William Morris -tapettia johonkin huoneeseen.

Arts and Crafts -tyyli

6. tammikuuta 2008

Divaani



Näyttävät viktoriaaniset herratkin pitävän divaanista.

Olen aina halunnut divaanin, mutta se on jäänyt unelmaksi kuten niin monet muutkin asiat elämässä. Ehkä tämänkin unelman voi toteuttaa nukketalossa.

Jo muinaiset roomalaiset lojuivat divaaneilla. Mikäli elokuviin on yhtään luottamista, myös Kleopatra punoi juonia divaanilla maaten. 1700-luvun Ranskassa aatelisnaiset ottivat vieraansa vastaan salongissa divaanin silkkityynyihin nojaten.

Vallankumous ei syössyt vallasta divaania. Päinvastoin, eräs sen suurista taiteilijoista, David, maalasi divaanin pysyvästi taidehistoriaan muotokuvallaan Madame Recamieristä.

Viktoriaanisella ajalla divaani jatkoi voittokulkuaan. Se siirtyi keskiluokan koteihin, kun huonekaluja alettiin tuottaa tehtaissa edullisesti.
Divaanilla saattoi ottaa päivänokoset tai lukea kirjaa kerosiinilampun valossa.

Myös Le Corbusier innostui divaanista ja suunnitteli siitä oman versionsa teräksestä ja nahasta. Pian romanttinen pehmustettu divaani hyljättiin.

Kodikkuus on palannut. Divaani on kuitenkin ylellisyysesine. Sitä ympäröi aina hiukan turhamainen tunnelma, olipa se sitten muotidivaani puutarhassa tai olohuoneen nurkassa komeileva kukikkaalla kankaalla päällystetty pehmeä syli.

Divaani on rentoutumisen ja elämästä nauttimisen symboli. Onko teillä divaania?

Anna Amnell ©