2. helmikuuta 2007

Pulpetti nukkekotinaTuulikki kertoo näin nukketaloleikistä koululla 1940-luvulla. Äiti oli opettaja, ja keittiöstä päästiin äidin luokkaan. Lapset ja heidän ystävänsä saivat leikkiä siellä kesällä.

"Kesällä koulun vahtimestarin tyttäret Elvi ja Anja sekä Kaija ja minä siirsimme kukin neljän viiden pulpetin rivin itseämme varten äidin luokassa. Sisustimme ne kukin leikkikodiksi kuka minkinlaisia materiaaleja käyttäen: lankarullia, tulitikku- ym rasioita, tilkkuja, paperista tehtyjä huonekaluja ym.

Koulun naapurissa asui ompelija Sohvi Leskinen. Pyysimme ja saimme häneltä vanhoja vieraskielisiä - ehkä ranskalaisia muotilehtiä. Niistä leikkasimme äidin, isän ja lapsia, jotka muodostivat perheen nukkekoteihin. Etsimme arki- ja juhlavaatteet. Meillä oli näin kokonainen kylä luokassa. Nukkeperheet vierailivat toistensa kodeissa ja tekivät monenlaista muuta arkielämään kuuluvaa."

Tuulikki Mäkimattila: "Tuulikin, Kaijan ja Erkin leikit". Osa vastauksesta Kansallismuseon kyselyyn "Leikit ja leikkikalut" vuonna 2003.

2 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Aivan minun makuuni nua huanekalut!

Anna Amnell kirjoitti...

Kiva!