28. marraskuuta 2006

Kaikki nukketaloni

Ice-cream parlour at a miniature exhibition

Pohjois-amerikkalaisen miniatyyrimestarin luomus. Näin paljon nukketaloja Yhdysvaltojen ja Kanadan museoissa ja miniatyyrinäyttelyissä. Tämä kuva on Torontosta. Klikkaa kuvaa ja valitse "all sizes", niin näet tämän hienon 1900-luvun alun jäätelöbaarin oikein suurena.

Innostuin kesällä 2006 laittamaan itse nukketaloja. Seuraavassa ovat tämän harrastukseni eri vaiheet. Voit löytää tästä blogista ja Flickristä lisää kuvia kustakin vaiheesta. Monet asetelmat ovat siirtyneet lopulliseen nukketaloon, jonka kuvan näet sivupalkissa ylhäällä oikealla.

Nukkekodin laittamisessa voi yhdistää monenlaiset harrastukset - historian, pukuhistorian, ruokatalouden, käsityöt, puutyöt, kaikenlaisen askartelun. Samalla se koskettaa joitain syviä osia meissä, sisäistä lastamme. Kaikissa vaiheissa kokeilujani oli huoneita ja asetelmia, joita on ikävä, sillä kaikkia ei voi toteuttaa yhdessä talossa. Onneksi kuvat ovat muistona.

Mutta mitä muuta oli ennen kesää 2006?

Kesän 2006 projekti oli myös 1500-luvun nukketalo, jonka laitoin kirjamessuja ja kouluvierailuja varten. Tästä portinvarijan mökistä kerron täällä toisessa blogissani.
Tämän blogin aiheena ovat lähinnä 1900-luvun alun tyyliset nukkekodit. Oman nukkekotini kehitys:

This is what I had at first

1. Nurkkahyllyä nukketalona kokeilin jo pari kolme vuotta sitten. Onneksi nurkkahylly oli tallella komerossa uudelleen sisustettavaksi ja kuvattavaksi.


The story of a dollhouse


2. Soma pikkumökki löytyi Hietalahden kirpputorilta kesällä 2006.


My dollhouse

3. Kapea ja korkea yhdistelmä.

Nestor in my doll's house

4. Kaikki yhteen.

no more dust


5. Lasiovinen kaappi

6. Auroran talo, jota tulen kuvaamaan eniten tämän jälkeen.

Ei kommentteja: