19. marraskuuta 2006

Nukketalo 6: Auroran talo "Magnolia"On sanottu, että kaikki linnat ovat aluksi pilvilinnoja eli unelmia, niin varmaan talot ja nukketalotkin. Tämä talo on talo kirjasta, joka on vasta "castle in the sky", mahdollinen jatko-osa Aurora-sarjaan. Olen suunnitellut tämän nukketalon hankkimista kauan.

Tämä on Edwardin ajan englantilainen talo. Toivon kuitenkin, että tällainen voisi sijaita myös 1900-luvun alun Pariisissa, jossa Aurora ja Thomas asuvat. Vietämme tänään myöhästynyttä isänpäivää, ja aikuiset lapsemme tulevat vieraiksi. Toinen poika ja hänen vaimonsa ovat opiskelleet useita vuosia Pariisissa, jossa miniän toinen sisar asuu ja isäkin osan vuodesta. Tyttäremme on asunut Pariisissa opiskellessaan juuri siinä kaupunginosassa, jossa on näiden sukulaisten asuntoja ja jossa asui taiteilijoita 1900-luvun alussa.

Olin suunnitellut aluksi ostavani pariisilaisnukketalon, mutta esimerkiksi La Maison de Caroline- sivujen talo oli liian pieni ja aivan liian kallis.

Voimmehan kuvitella, että kanadalainen Thomas ja suomalainen Aurora hankkivat juuri tällaisen talon. En aio sisustaa nukketaloa, joka on tiukkaan jonkin tyylisuunnan edustaja. Silloin pitäsi joko olla hyvin paljon rahaa tai hyvin paljon taitoja, jotta osaisi tehdä kaiken täsmälleen oikein.

Taitavia ihmisiäkin on. Olen nähnyt lehtihaastattelun pariskunnasta, joka on sisustanut koko kotinsa kustavilaiseen tyyliin, ja mies on tehnyt kaikki huonekalut.

Tässä talossa tullaan käyttämään ns. kissankonsteja, kuten pikkusiskoillani oli tapana sanoa lapsina. Nukketalossa on kaikki mahdollista. Tästä tulee monivuotinen harrastus.

Magnolia esiintyy Aurora-kirjoissa. Se on minulle hyvin läheinen puu, sillä meillä oli Torontossa erään talon pihalla magnolia. Löydät kirjoitukseni magnoliasta ja kuvankin omasta magnoliastani.

Ostin talopakkauksen Minimaailmasta. Ulkopuoli oli valmiiksi maalattu ja kaikki osat valmiina. Sittenkin talon kokoamisessa on ollut jo paljon työtä. Miehelläni sattuu olemaan vapaa viikonloppu, joten hän on porannut reikiä nukkekodin seiniin ja lattioihin/kattoihin sähköjohtoja varten. Hän on myös laittanut lattioihin urat, joita myöten johdot voidaan kuljettaa talon taakse, jonne tulee muuntaja. Urat on täytynyt hioa pehmeiksi, jotta säröt eivät riko hentoja sähköjohtoja. Osien kiinnittäminen on ollut helppoa ruuvien avulla. Yksin kokoaminen olisi varmaankin vaikeampaa kuin kahdestaan. Hauskaa on ollut. Ei ihme, että nukketalojen laittaminen on suosittu harrastus.

Kuten olen jo kertonut, maalasin ennen osien yhdistämistä huoneiden katot ja ovien sisäpuolet, samoin ullakkohuoneen katon ja päädyt. Ullakkohuoneesta tullee makuuhuone, joten tulen seikkailemaan netissä ja etsimään sinne romanttisia kukkatapetteja 1900-luvun alun tyyliin.

Ei kommentteja: