5. marraskuuta 2006

Nukketalo5, Makuuhuone

Victorian curtains

Sain mieheltäni lahjaksi korkean nukketalon kaapin useita vuosia sitten. Kanadalaisilta sukulaisilta (in-laws) sain molemmat kuvassa olevat tuolit samoin monta vuotta sitten. Kirpputorilta löytyi sininen sänky, jonka olen päällystänyt kankaalla. Olen laittanut sänkypeiton ja verhot kirpputorilta löytyneestä pienikukallisesta puserosta. On hyvin vaikeaa löytää tarpeeksi pienikuviollista ja ohutta kangasta.

Kauniit viktoriaaniset ikkunaverhot valmistuivat Dolls House -lehdessä olevien ohjeiden mukaan. Samasta lehdestä sain joskus ilmaisliitteenä keltaraidallisen tapetin, jota käytin makuuhuoneeseen. Pahviseinä näyttää tapetoituna "oikealta väliseinältä". Parketti on paperia.

Kaapin päällä olevat mininukketalot samoin vuoteella istuva nalle ovat Hietalahden kirpputorilta. Puinen miniatyyrilinnunkuva on kotoisin Orleansin saarelta Quebeckistä.

Kaapissa on yksi vika, joka näkyy tässä kuvassa. Siinä on yläosassa leveä poikkipuu, joka olisi täytynyt peittää myös tapetilla, mutta sitä ei ollut tarpeeksi eikä oikean väristä boordia ole löytynyt, vaikka olen etsinyt.

Tämän nukketalon teemana on Edwardin aika, siis 1900-luvun alku "jossain Euroopassa".

Klikkaamalla kuvia näet nämä kuvat suurempina ja pääset Flickr-kansioihin, joissa on lisää kuvia nukkekotini vaiheista. Ollaan matkalla nurkkahyllystä unelmien nukketaloon.

Ei kommentteja: